За нас
//
//
За нас

ФК Национал (София) е специализиран в обучение по футбол за момчета и момичета, поставил си за цел да работи за тяхното най-добро личностно и социално развитие, както и за реализацията на спортния им потенциал.

Заниманията се водят от млади, квалифицирани и мотивирани специалисти, завършили НСА и Треньорската школа на БФС.

Със своите деца от 4 до 7 г., които тренират в детски градини (4 - 7 г.,), училища (7 - 11 г.) и отбори за първенствата на БФС (8 - 21 г.), ФК Национал разполага с най-голямата футболна школа в страната.

В центъра на философията на ФК Национал е идеята за обучение чрез забавление, а именно за максималното развитие на потенциала на децата.

Това е заложено в нашата методика, която е ориентирана към развитието на играчите, а не към резултатите.

„Главната ни цел е пътят”

Стремежът ни е да предложим съобразени с възрастта на децата игри, упражнения и тренировки, които да създадат у тях трайно и положителнo отношение към редовните класни и извънкласни занимания със спорт.

Стремим се към развитието на динамични, подвижни, намиращи се на адекватно за възрастта им техническо/тактическо ниво, креативни играчи, за които футболът е празник и в същото време могат да носят отговорност в решителните моменти.

Тази цел трябва да се постигне чрез използването на комплексна (включваща духа и тялото) методика на тренировки. За нас на първо място е индивидуалното отношение към децата, а след това са груповите и отборни тренировки.

За нас е важен балансът между социалната и спортната дейност и вниманието към всички деца, които имат по-сериозни футболни амбиции и възможности. За целта се използва, съобразен с възрастта на играчите тренировъчен комплекс, който е насочен към развитието и усъвършенстването на тeхните технически и тактически качества, познания и умения, на физическата им форма и манталитета на спортисти.

Важна цел при работата с децата в нашия клуб е да бъде подпомогнато изграждането им като добри, образовани и възпитани млади хора, които да са истински спортсмени, отлични футболисти, верни приятели, отговорни граждани и достойни личности.

Задачите, които сме си поставили са:

-    Да подкрепим трениращите при нас деца в развитието на техния човешки и спортен потенциал, подпомагайки изграждането им като личности.
-    Подготовка на играчи за юношеските отбори на ФК Национал и националните отбори на България
-    Решаване на социалните ангажименти по популяризиране на футбола в София и цялата страна.
-  Със сериозната си работа да подпомогнем по-бързото развитие на поизостаналия бъгарски футбол
- Да дадем своя принос за по-доброто бъдеще на нашето -  надяваме се по-добро и проспериращо общество.
 
    
 
2012 fcnational.com Всички права запазени. Използването на информация от сайта на ДЮФК Национал e
разрешенo след изрично писмено съгласие на екипа
Web design & Web development                     By Development-bg.com